Çanakkale 2015-100. Yıl Koordinasyon Merkezi Çanakkale Sohbetleri
AnadoluJet'in Çanakkale 2015-100. Yıl Koordinasyon Merkezi desteğiyle gerçekleştirdiği "AnadoluJet'le Çanakkale Sohbetleri" kısa, bir aradan sonra tekrar Ankaralılarla buluştu.
AnadoluJet'in Çanakkale 2015-100. Yıl Koordinasyon Merkezi desteğiyle Çanakkale Zaferi'nin 100. yılı sebebiyle projelendirilen ve kültürel gerçeklere duyarlılığı arttırmayı hedefleyen "AnadoluJet'le Çanakkale Sohbetleri" ikinci kez Ankaralılarla buluştu. Tarihçi-yazar Talha Uğurluel'in anlatımı ve teknik tiyatro oyunu Şüheda ile izleyicilere Çanakkale Savaşı'nı adeta tekrar yaşatan AnadoluJet'le Çanakkale Sohbetleri, üniversite öğrencileri için Gazi Üniversitesi Merkez Kampüsü Mimar Kemalettin Kongre Salonu'nda düzenlendi. Söyleşiye Ankaralıların yanı sıra pek çok yerel ve mülki idareci de katıldı. Etkinlikler sonrasında ise Talha Uğurluel, katılımcılar için kitaplarını imzaladı.
Ankara'da ikinci kez üniversite öğrencileri ve halkla buluşan Talha Uğurluel, özellikle üniversite öğrencilerinin söyleşiye olan ilgisinden duyduğu memnuniyeti dile getirerek, "Başkan İbrahim Bey'in bu anlamada çok ciddi bir anlamda çok ciddi bir önayak olması var. Aylar öncesinden teklifte bulundular bana. Madem biz Anadolu bir firmasıyız, Anadolu'daki üniversiteleri tek tek dolaşarak öğrencilerle, akşam halkla kucaklaşalım, Çanakkale'yi sadece 18 Mart'ta değil bütün yıl analım ve başarıyı kutlayalım dediler. Önümüzdeki yaza kadar Anadolu'da üniversite üniversite dolaşacağız" diye konuştu.
ANADOLUJET'LE ÇANAKKALE SOHBETLERİ PROJESİ
Toplumun tarihsel ve kültürel gerçeklere duyarlılığını arttırmayı hedefleyen "AnadoluJet'le Çanakkale Sohbetleri", tarihi ve kültürel değerlerimizi en doğru şekilde gelecek kuşaklara aktarmayı ve halkın bu konudaki bilgi birikimini arttırmayı hedefliyor. Tarihçi-yazar Talha Uğurluel'in anlatımıyla zenginleşen 'AnadoluJet'le Çanakkale Sohbetleri'nde I. Dünya Savaşı'nda Osmanlı Devleti'nin nerelerde kimlere karşı savaştığı, Osmanlı askerlerinin nasıl bir müdafaa sergilediği, Çanakkale Boğazı'nda, Morto, Seddülbahir ve Arıburnu'nda neler yaşandığı ve Seyid Onbaşı, Ezineli Yahya Çavuş, Cevat Paşa ve diğer kahramanların öyküleri paylaşılıyor. Ayrıca söyleşi esnasında Çanakkale Savaşı'nı anlatan, İshak 2. Tekgül tarafından oyunlaştırılan ve yönetilen teknik tiyatro oyunu Şüheda'dan da "Ana ve Şehit, Kınalı Hasan ve Tüfekler Çalınca Son Okul Zilini" gibi bazı sahneler oynanıyor. Etkinlik kapsamında Çanakkale Savaşı fotoğraflarından oluşan özel bir sergi de gerçekleştiriliyor. Proje ilerleyen günlerde Trabzon, Kayseri, Konya, Samsun gibi pek çok kentte halka açık ve ücretsiz olarak düzenlenecek söyleşilerle devam edecek. - ANKARA