Moda endüstrisi rol model oldu

 

Avrupa Birliği Yeşil Mutabakatı çerçevesinde Avrupa Birliği 2050 yılında sıfır karbon salınımı hedefliyor. İhracatının yaklaşık yüzde 70’ini AB ülkelerine yapan Türk Moda Endüstrisi, Sürdürülebilirlik ile ilgili projelerini hızlandırdı.

 

İZMİR (İGFA) - Sürdürülebilirlik ile ilgili çalışmaların tercih değil zorunluluk haline geldiğine işaret eden Ege Hazırgiyim ve Konfeksiyon İhracatçıları Birliği Başkanı Burak Sertbaş, Birlik olarak Ticaret Bakanlığı’nın desteklediği “Hazır Giyim Sektöründe Sürdürülebilir Rekabetin Geliştirilmesi URGE Projesi” kapsamında 12 firmaya “Çevresel Sürdürülebilirlik Danışmanlığı” olanağı sunduklarını dile getirdi. 

EHKİB bünyesinde Çevre Mühendisi istihdam edeceğiz

Özellikle gelişmiş pazarlarda faaliyet gösteren markalar ve müşterilerin konuya özel bir önem verdiğine vurgu yapan Sertbaş, “Sürdürülebilirlik önümüzdeki dönemde tüm müşterilerin ve markaların öncelikli gündem maddesi olacak. Hazır Giyim Sektöründe Sürdürülebilir Rekabetin Geliştirilmesi Projesi Çevresel Sürdürülebilirlik Danışmanlığı faaliyeti ile firmalarımızın bu konuda teknik açıdan daha yeterli olmalarını ve Avrupa Yeşil Mutabakatı başta olmak üzere önümüzdeki dönemde sektörün dinamiklerini etkileyecek çerçeve koşullara hazırlıklı olmalarını sağlamayı amaçlıyoruz. Projemizin bu modülünün bir çıktısı olarak Ege Bölgesinde hazırgiyim sektöründe faaliyet gösteren firmalarımızın çevre ve sürdürülebilirlik ile ilgili ihtiyaçlarına yanıt vermek üzere Ege Hazırgiyim ve Konfeksiyon İhracatçıları Birliği bünyesinde bir çevre mühendisi istihdam edeceğiz. Bu sayede sahada firmalarımıza daha etkili hizmet sunmayı hedefliyoruz” şeklinde konuştu. 

Diğer birliklere örnek olduk

Projeye katılan firmalardan aldıkları geri dönüşler sonrasında çok doğru zamanda ve doğru içerikte bir projeye attıklarını gördüklerinin altını çizen EHKİB Başkanı Sertbaş, Sürdürülebilirlik başlıklı URGE Projelerinin Ege İhracatçı Birlikleri bünyesindeki 4 birliğine ilham kaynağı olduğunu dillendirdi. Sertbaş, “Ege İhracatçı Birlikleri olarak son 3 yıldır tüm projelerimizin ana ekseninde Sürdürülebilirlik ve İnovasyon var. Çevreye duyarlı üretmek ve ihracat yapmak için EİB bünyesindeki 4 ihracatçı birliğimiz Sürdürülebilirlik başlıklı yeni URGE Projelerini başlatıyorlar. Ege Bölgesi’ndeki firmalarımızın sürdürülebilirlik karneleri çıkarılacak. Bu süreçte lider olduğumuz için ayrıca gurur duyuyoruz. Sürdürülebilirlik ile ilgili projelerimiz bundan sonraki dönemde de devam edecek. URGE Projemiz kapsamında bundan sonraki çalışmamız enerji verimliliği eksenli olacak” dedi.