Atatürk Mahallesinde Tehlikeli Sazlık Alana Tepki: Çocuklar Tehlikede!

Çanakkale'nin Tekzen bölgesinde bulunan eski bir sulak alan, son zamanlarda mahalle sakinleri için büyük bir endişe kaynağı haline geldi. 2 metreyi aşan yüksekliğe ulaşan otlar, bölgeyi yılan ve fare gibi tehlikeli hayvanların yaşam alanı haline dönüştürdü.

Mahalle sakinleri, bu durumun özellikle çocuk parkının hemen yanında olması nedeniyle büyük bir risk oluşturduğunu belirterek, yetkililere defalarca şikayette bulundular. Fakat, belediye tarafından herhangi bir önlem alınmaması tepkilere yol açtı.

Whatsapp haber hattımıza ihbarda bulunan bir mahalle sakini, "Bu alan çocuklar için tam bir tehlike. Parkın hemen yanında ve bu otların arasında yılan ya da fare gibi hayvanlar olabilir. Belediye önceden burayı temizliyordu ama artık hiçbir şey yapılmıyor," dedi.

Sazlık alanın bir an önce temizlenip güvenli hale getirilmesini talep eden mahalle sakinleri, aksi takdirde bölgede yaşanabilecek olumsuz olaylardan endişe duyuyorlar. Yetkililerin bu konuya acil olarak çözüm bulmasını ve sazlık alanın temizlenmesi için gerekli adımları atmasını istiyorlar.

Durumu daha geniş kitlelere duyurmak ve kamuoyunun desteğini almak amacıyla mahalle sakinleri, sosyal medya ve basın aracılığıyla da seslerini duyurmaya çalışıyorlar.