Çanakkale Haber

Sigara kullananlar Sigara ağız kanserlerine de neden oluyor!

SAĞLIK 03.04.2024 - 15:32, Güncelleme: 03.04.2024 - 19:01 19666+ kez okundu.
 

Sigara kullananlar Sigara ağız kanserlerine de neden oluyor!

Üsküdar Diş Hastanesi Periodontoloji Uzmanı Dr. Öğr. Üyesi Kübra Güler, sigara kullanımının ağız ve diş sağlığı üzerindeki olumsuz etkilerini vurguladı.

Üsküdar Diş Hastanesi Periodontoloji Uzmanı Dr. Öğr. Üyesi Kübra Güler, sigara kullanımının ağız ve diş sağlığı üzerindeki olumsuz etkilerini vurguladı. Dr. Güler, sigaranın başlıca nedenlerinden birinin sigara kullanımı olduğunu ve sigara içmenin ağız ve boğazdaki hücrelerin zarar görmesine ve kanser gelişimine yol açtığını söyledi. Sigaranın Diş Eti Hastalıklarına Etkisi: Sigara içmek, diş eti hastalıklarının şiddetini artırabilir ve tedavi süreçlerini zorlaştırabilir. Sigara içenlerde diş eti iltihabı ve diğer oral sağlık sorunları daha yaygın görülüyor. Sigara kullanımı diş etlerinin kanlanmasını azaltabilir ve iyileşme sürecini yavaşlatabilir. Sigara kullanımı ayrıca kemik kayıplarına ve periodontitis gibi ciddi diş eti hastalıklarının gelişimine de yol açabilir. Sigara Kullanım Süresi ve Diş Eti Sağlığı: Periondontoloji uzmanlarının 2017 yılında alınan bir kararla, diş eti hastalığının şiddetini belirleyen iki ana risk faktörünü vurguladı. Bu faktörlerden ilki diyabet, diğeri ise sigaradır. Günde 10 adetten az sigara içen kişilerde diş eti hastalığının daha az şiddetli seyrettiği belirlenmiştir. Ancak, günde 10 adetten fazla sigara içenlerde hastalığın hızla ilerleyip daha ciddi sonuçlara yol açabileceği belirlenmiştir. Sigarayı Bırakmanın Faydaları: Sigara kullanımının azaltılması veya bırakılmasının, diş eti hastalığının ilerlemesini yavaşlatabileceğini ve daha etkili tedavi sonuçları elde edilmesine yardımcı olabileceğini ifade eden Dr. Öğr. Üyesi Kübra Güler, “Bu nedenle, sigara içen bireylerin diş eti sağlığına dikkat etmeleri ve sigara kullanımını mümkün olduğunca azaltmaları önemlidir.” dedi. Dr. Öğr. Üyesi Kübra Güler'in Önerileri: Her bireyin kendi ağız hijyen alışkanlıklarını belirlemesi ve düzenli bakım yapması önemlidir. Sigara içen bireyler diş eti sağlığına daha da fazla dikkat etmeli ve sigara kullanımını mümkün olduğunca azaltmalıdır. Diş eti hastalıklarının erken teşhisi ve tedavisi için düzenli diş hekimi kontrollerini ihmal etmeyin.
Üsküdar Diş Hastanesi Periodontoloji Uzmanı Dr. Öğr. Üyesi Kübra Güler, sigara kullanımının ağız ve diş sağlığı üzerindeki olumsuz etkilerini vurguladı.

Üsküdar Diş Hastanesi Periodontoloji Uzmanı Dr. Öğr. Üyesi Kübra Güler, sigara kullanımının ağız ve diş sağlığı üzerindeki olumsuz etkilerini vurguladı. Dr. Güler, sigaranın başlıca nedenlerinden birinin sigara kullanımı olduğunu ve sigara içmenin ağız ve boğazdaki hücrelerin zarar görmesine ve kanser gelişimine yol açtığını söyledi.

Sigaranın Diş Eti Hastalıklarına Etkisi:

Sigara içmek, diş eti hastalıklarının şiddetini artırabilir ve tedavi süreçlerini zorlaştırabilir.
Sigara içenlerde diş eti iltihabı ve diğer oral sağlık sorunları daha yaygın görülüyor.
Sigara kullanımı diş etlerinin kanlanmasını azaltabilir ve iyileşme sürecini yavaşlatabilir.
Sigara kullanımı ayrıca kemik kayıplarına ve periodontitis gibi ciddi diş eti hastalıklarının gelişimine de yol açabilir.
Sigara Kullanım Süresi ve Diş Eti Sağlığı:

Periondontoloji uzmanlarının 2017 yılında alınan bir kararla, diş eti hastalığının şiddetini belirleyen iki ana risk faktörünü vurguladı.
Bu faktörlerden ilki diyabet, diğeri ise sigaradır.
Günde 10 adetten az sigara içen kişilerde diş eti hastalığının daha az şiddetli seyrettiği belirlenmiştir.
Ancak, günde 10 adetten fazla sigara içenlerde hastalığın hızla ilerleyip daha ciddi sonuçlara yol açabileceği belirlenmiştir.
Sigarayı Bırakmanın Faydaları:

Sigara kullanımının azaltılması veya bırakılmasının, diş eti hastalığının ilerlemesini yavaşlatabileceğini ve daha etkili tedavi sonuçları elde edilmesine yardımcı olabileceğini ifade eden Dr. Öğr. Üyesi Kübra Güler, “Bu nedenle, sigara içen bireylerin diş eti sağlığına dikkat etmeleri ve sigara kullanımını mümkün olduğunca azaltmaları önemlidir.” dedi.
Dr. Öğr. Üyesi Kübra Güler'in Önerileri:

Her bireyin kendi ağız hijyen alışkanlıklarını belirlemesi ve düzenli bakım yapması önemlidir.
Sigara içen bireyler diş eti sağlığına daha da fazla dikkat etmeli ve sigara kullanımını mümkün olduğunca azaltmalıdır.
Diş eti hastalıklarının erken teşhisi ve tedavisi için düzenli diş hekimi kontrollerini ihmal etmeyin.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve canakkaleninsesi.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.