Bahçeli’nin siyasi hayatını incelerseniz, kendisinin “Erken Seçim” aşığı olduğunu görürsünüz. Erken seçimi ister ama her erken seçimden sonra baraja takılarak TBMM dışında kalır ve Türkiye üzerinde oynanmak istenen yeni bir oyunun önünü açar.
2002 seçimleri, ülkeye “Siyasal İslam’ın” getirilmesini ve BOP’un gerçekleşmesini planlayan evangelist’lerin stratejisi idi! Bahçeli bunun yolunu açan bir görevlidir. Bu plan büyük ölçüde AKP tarafından gerçekleştirildiği için sıra, bir bölümü ikinci İsrail gibi çalışacak “Büyük Kürdistan Devleti” ve Türkiye’de “Federe İslam Devletinin” kurulmasına geldi. Bahçeli’nin yeni görevi bu olsa gerek!
Bunları nasıl olsa daha çok konuşacağız. İzninizle Anayasa ve Yasalar, erken Genel Seçim, Yerel Seçimler için ne emrediyor onlara bakalım;
-Anayasa Madde 77: Türkiye Büyük Millet Meclisinin seçimleri dört yılda bir yapılır. Meclis bu süre dolmadan seçimin yenilenmesine karar verebileceği gibi, Anayasada belirtilen şartlar altında Cumhurbaşkanınca verilecek karara göre de seçimler yenilenir. (Yani, AKP ve MHP istedikleri tarihte GENEL SEÇİM YAPABİLİRLER)
-Anayasa Madde 127: Mahalli idarelerin seçimleri, 67’inci maddedeki esaslara göre BEŞ YILDA bir yapılır. (AKP ve MHP ya başka partilerden destek almadan ya referanduma gitmeden, yani anayasa değişikliği yapmadan yerel seçim tarihini DEĞİŞTİREMEZLER)
-Anayasa Madde 67: Seçim kanunlarında yapılan değişiklikler, yürürlüğe girdiği tarihten itibaren BİR YIL içinde yapılacak seçimlerde uygulanmaz. (Seçim Güvenliği ve İttifak Yasası 16 Mart 2018 tarihli Resmî Gazetede yayınlanarak yürürlüğe girdi. Yani 16 Mart 2019 tarihine kadar yapılacak bir seçimde bu yasa UYGULANAMAZ. İttifak ve Cumhurbaşkanlığı seçimi eski sisteme göre yapılabilir.)
-298 Sayılı Kanun’un 14’üncü maddesi: Siyasi Partilerin Milletvekilleri Genel ve ara seçimlerine ve Belediye Başkanlığı ile Belediye Meclis Üyelikleri genel ve ara seçimlerine katılabilmeleri için; *İllerin en az yarısında, oy verme gününden en az ALTI AY evvel teşkilat kurmuş ve Büyük Kongrelerini yapmış olmalarının veya,
*TBMM de gruplarının bulunması (en az 20 MV) zorunludur. Bir İl’de teşkilatlanmak için, merkez ilçe dahil o İl’in ilçelerinin en az üçte birinde teşkilat kurmak gerekir. (İYİ Parti, Büyük Kongresini 01 Nisan 2018’de yaptığı için 26 Ağustos’ta yapılacak Genel Seçime kendi adıyla katılamaz. Ancak, tüzüklerine koydukları gibi, seçime girecek bir partiye katılıp, o partinin ismini değiştirerek, 26 Ağustos’ta yapılacak seçime katılabilirler)
Bunlar herkesin, her partinin uyması gereken kurallardır. Ama anlayış “Yemişim sizin anayasanızı da babayasanızı da” ise ne olur, orasına hurafeler karışır, ben bilemem!
Bahçeli ne istiyor? -Partisinin oy oranının yerlerde süründüğünü görüyor. Bu rezaletin Genel Seçimlerden önce yapılacak bir Yerel Seçimde ortaya net olarak çıkmasını istemiyor. Bu yüzden Genel Seçimleri öne almak istiyor. -İttifak Yasasının uygulanamayacağı bir seçimde, kendisi ve 50 MV ile AKP listelerinden seçime girmekten zerre kadar utanmaz. MHP’yi AKP’ye punto kaynak yapar! Foyası ortaya çıkmadan meclise yine kapağı atar. Tabii ki AKP’nin sırtında! -YSK, iktidarın emrinde olduğu için, İYİ Partiyi seçime sokmamak için her türlü hileyi yapar, yaptırır.
Değerli Okurlar; AKP-MHP ortaklığı, önlerinde daha 19 ay süre varken neden telaşla erken seçim isterler? -Ekonomiyi duvara toslattılar. -Olağanüstü Hal yönetimini uzatmakla, dünyaya rezil oldular. -Bitme noktasında devraldıkları terörü, çeşitlendirip tüm bölgeye yaydılar. -Siyasi tarihimizin en büyük soygun düzenini yaşattılar. -Yapılan hırsızlıklar taa ABD’ye kadar gittiğinden, tüm hür dünya tarafından dışlandılar.
Adama sormazlar mı? Be beceriksiz muhterisler, 16 sene tek başınıza ülkeyi siz yönettiniz. Bugün şikâyet ettiğiniz her musibetin sorumlusu sizsiniz. Türk Milleti AKP+MHP olarak 352 MV verdi. Daha ne istiyorsunuz? Şimdi ne yüzle Türk Milletinden tekrar yetki istiyorsunuz? Tamamen batırmak için mi? Ha niçin yahu, niçin?
Sağlık ve başarı dileklerimle 18 Nisan 2018 Rifat Serdaroğlu