Çanakkale Haber

ÇOMÜ'de OLIVER Erasmus+ Projesi İle Zeytin Eğitim Semineri

KÜLTÜR - SANAT 06.03.2024 - 18:21, Güncelleme: 06.03.2024 - 18:21 14309+ kez okundu.
 

ÇOMÜ'de OLIVER Erasmus+ Projesi İle Zeytin Eğitim Semineri

Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi (ÇOMÜ), Ezine Gıda İhtisas Organize Sanayi Bölgesi ve Portekiz Coimbra Politeknik Enstitüsü iş birliğiyle gerçekleştirilen

Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi (ÇOMÜ), Ezine Gıda İhtisas Organize Sanayi Bölgesi ve Portekiz Coimbra Politeknik Enstitüsü iş birliğiyle gerçekleştirilen OLIVER Erasmus+ Projesi kapsamında bir eğitim semineri düzenledi. AB tarafından desteklenen projenin toplantısına, ÇOMÜ Rektörü Prof. Dr. R. Cüneyt Erenoğlu, Lisansüstü Eğitim Enstitüsü Müdürü ve Proje Koordinatörü Prof. Dr. Ahmet Evren Erginal, Ezine Gıda İhtisas Organize Sanayi Bölge Müdürü Alper Altınok, Ziraat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Murat Şeker, Prof. Dr. Yasemin Kavdır, STK temsilcileri, akademisyenler ve öğrenciler katıldı. Toplantıda, OLIVER Eğitimleri, Ölçme, Değerlendirme ve İstatistiksel Analiz, Çanakkale’de Zeytin Yetiştiriciliği ve Gelecek Projeler, OLIVER Projesi ve ÇOMÜ-Sanayi İş Birliğinde Yeni Hedefler gibi konularda konuşmalar yapıldı. Proje Koordinatörü Prof. Dr. Ahmet Evren Erginal, kaliteli zeytin ve zeytinyağı üretimine dikkat çekerek, projenin sadece bilimsel araştırmalarla değil aynı zamanda bölgesel sorunlarla da ilgilendiğini vurguladı. Ezine Gıda İhtisas Organize Sanayi Bölge Müdürü Alper Altınok, zeytin üretiminde yaşanan pazarlama sorunlarına dikkat çekti ve projenin bu eksiklikleri görmelerine yardımcı olduğunu ifade etti. Üniversite-sanayi iş birliğine önem verdiklerini belirten Altınok, öğrencileri sanayi ile buluşturmayı hedeflediklerini söyledi. ÇOMÜ Rektörü Prof. Dr. R. Cüneyt Erenoğlu ise OLIVER Erasmus Projesi'nin Avrupa Birliği Erasmus+ Programı tarafından desteklendiğini ve Türkiye'nin zeytin sektörü için kritik bir rol oynadığını belirtti. Erenoğlu, proje kapsamında sürdürülebilir bir zeytin üretim sistemi oluşturmayı hedeflediklerini ve bu süreçte üniversite-sanayi iş birliğini teşvik ettiklerini vurguladı. Projenin, geleneksel bilgi birikimi ile modern teknolojiyi bir araya getirerek sektöre yenilik getirmeyi amaçladığını ifade etti. Eğitim semineri öncesinde, ÇOMÜ Zeytinyağı Analiz Laboratuvarı Akademik Danışmanı Dr. Öğr. Üyesi Mehmet Ali Gündoğdu tarafından, Çanakkale Bilim, Teknoloji ve Araştırma Merkezi (ÇOBİLTUM) laboratuvarları ve Zeytinyağı Analiz Laboratuvarı'nda zeytinyağı kalite ve saflık analizleri konusunda uygulamalı eğitimler düzenlendi. ÇOMÜ, OLIVER Erasmus+ Projesi ile zeytin sektöründe kalite, verimlilik ve pazarlama stratejilerine odaklanarak, genç girişimcileri ve küçük ölçekli üreticileri destekleyerek sektöre katkı sağlamayı amaçlamaktadır
Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi (ÇOMÜ), Ezine Gıda İhtisas Organize Sanayi Bölgesi ve Portekiz Coimbra Politeknik Enstitüsü iş birliğiyle gerçekleştirilen

Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi (ÇOMÜ), Ezine Gıda İhtisas Organize Sanayi Bölgesi ve Portekiz Coimbra Politeknik Enstitüsü iş birliğiyle gerçekleştirilen OLIVER Erasmus+ Projesi kapsamında bir eğitim semineri düzenledi. AB tarafından desteklenen projenin toplantısına, ÇOMÜ Rektörü Prof. Dr. R. Cüneyt Erenoğlu, Lisansüstü Eğitim Enstitüsü Müdürü ve Proje Koordinatörü Prof. Dr. Ahmet Evren Erginal, Ezine Gıda İhtisas Organize Sanayi Bölge Müdürü Alper Altınok, Ziraat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Murat Şeker, Prof. Dr. Yasemin Kavdır, STK temsilcileri, akademisyenler ve öğrenciler katıldı.

Toplantıda, OLIVER Eğitimleri, Ölçme, Değerlendirme ve İstatistiksel Analiz, Çanakkale’de Zeytin Yetiştiriciliği ve Gelecek Projeler, OLIVER Projesi ve ÇOMÜ-Sanayi İş Birliğinde Yeni Hedefler gibi konularda konuşmalar yapıldı. Proje Koordinatörü Prof. Dr. Ahmet Evren Erginal, kaliteli zeytin ve zeytinyağı üretimine dikkat çekerek, projenin sadece bilimsel araştırmalarla değil aynı zamanda bölgesel sorunlarla da ilgilendiğini vurguladı.

Ezine Gıda İhtisas Organize Sanayi Bölge Müdürü Alper Altınok, zeytin üretiminde yaşanan pazarlama sorunlarına dikkat çekti ve projenin bu eksiklikleri görmelerine yardımcı olduğunu ifade etti. Üniversite-sanayi iş birliğine önem verdiklerini belirten Altınok, öğrencileri sanayi ile buluşturmayı hedeflediklerini söyledi.

ÇOMÜ Rektörü Prof. Dr. R. Cüneyt Erenoğlu ise OLIVER Erasmus Projesi'nin Avrupa Birliği Erasmus+ Programı tarafından desteklendiğini ve Türkiye'nin zeytin sektörü için kritik bir rol oynadığını belirtti. Erenoğlu, proje kapsamında sürdürülebilir bir zeytin üretim sistemi oluşturmayı hedeflediklerini ve bu süreçte üniversite-sanayi iş birliğini teşvik ettiklerini vurguladı. Projenin, geleneksel bilgi birikimi ile modern teknolojiyi bir araya getirerek sektöre yenilik getirmeyi amaçladığını ifade etti.

Eğitim semineri öncesinde, ÇOMÜ Zeytinyağı Analiz Laboratuvarı Akademik Danışmanı Dr. Öğr. Üyesi Mehmet Ali Gündoğdu tarafından, Çanakkale Bilim, Teknoloji ve Araştırma Merkezi (ÇOBİLTUM) laboratuvarları ve Zeytinyağı Analiz Laboratuvarı'nda zeytinyağı kalite ve saflık analizleri konusunda uygulamalı eğitimler düzenlendi.

ÇOMÜ, OLIVER Erasmus+ Projesi ile zeytin sektöründe kalite, verimlilik ve pazarlama stratejilerine odaklanarak, genç girişimcileri ve küçük ölçekli üreticileri destekleyerek sektöre katkı sağlamayı amaçlamaktadır

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve canakkaleninsesi.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.