Eğitimde 'yapay zekâ' zirvesi düzenlendi..
Eğitimde 'yapay zekâ' zirvesi düzenlendi..
Millî Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, teknolojiyi kullanılırken bunun toplumsal yaşamda ve ahlakta ne tür değişiklikler yapabileceğinin öngörülmesi gerektiğini
Millî Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, teknolojiyi kullanılırken bunun toplumsal yaşamda ve ahlakta ne tür değişiklikler yapabileceğinin öngörülmesi gerektiğini
Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, İstanbul İl Milli Eğitim Müdürlüğü, Yıldız Teknik Üniversitesi ve İstanbul Hazır Giyim İhracatçıları Birliği'nin işbirliğiyle düzenlenen "Eğitimde Yapay Zeka Zirvesi"nde yaptığı konuşmada, teknolojinin kullanımının toplumsal yaşam ve ahlak üzerindeki etkilerini öngörmek gerektiğini vurguladı.
Bakan Tekin, eğitim sürecindeki yükün Bakanlık tarafından tek başına kaldırılamayacağını belirtti ve toplumun tüm kesimlerinin desteğine ihtiyaç olduğunu ifade etti. Bu konuda gerçek ve tüzel kişiler, aileler, sivil toplum örgütleri ve meslek örgütleriyle işbirliği yapmanın önemine dikkat çekti.
Eğitimde yapay zeka uygulamalarının kullanılması konulu zirveye odaklanarak, modernleşme, çağdaşlaşma ve teknoloji kullanımının toplumda nasıl bir değişiklik yaratabileceğini düşünmenin önemine değindi. Bakan Tekin, teknolojinin toplumsal yaşam, ahlak ve temel haklar üzerindeki etkilerini değerlendirmenin gerekliliğini vurgulayarak, şu ifadeleri kullandı: "Teknolojiyi kullanacağız, teknolojiden faydalanacağız ama kullandığımız teknolojinin, yeni araçların, toplumsal yaşamımızda, ahlakımızda, yapımızda ne tür değişiklikler yapabileceğini de öngörmemiz gerekiyor."
Ayrıca, yapay zeka robotu ChatGPT'ye atıfta bulunarak, üniversitelerde ve okullarda öğrencilerin kendi emeğiyle ödevlerini hazırlayıp hazırlamadığının ahlaki bir durum olduğunu dile getirdi. Bu bağlamda, teknoloji kullanımının getirdiği etik sorunların tartışılması ve bu konuda farkındalığın artırılması gerektiğini belirtti.
Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.