Çanakkale Haber

Dikkat! Kardeşlerde risk 4 kat artıyor!

SAĞLIK 14.03.2024 - 09:32, Güncelleme: 14.03.2024 - 13:24 7468+ kez okundu.
 

Dikkat! Kardeşlerde risk 4 kat artıyor!

Dünyada 70 milyon insanı etkileyen glokom, göz sinirinde incelme ve kalıcı görme alanı kaybıyla karakterize bir göz hastalığıdır. Türkiye'de ise 550 bin kişide

Dünyada 70 milyon insanı etkileyen glokom, göz sinirinde incelme ve kalıcı görme alanı kaybıyla karakterize bir göz hastalığıdır. Türkiye'de ise 550 bin kişide glokom tespit edilmiş olsa da, hasta sayısının bu rakamın 4 katı olduğu düşünülmektedir. Erken Tanı Hayat Kurtarır: Göz Hastalıkları Uzmanı Prof. Dr. Banu Coşar, erken tanı konulduğunda glokomun kontrol altına alınabildiğine dikkat çekiyor. Risk Faktörleri: Yaşlanma Doğum kontrol hapı kullanımı Diyabet Yüksek tansiyon Kalp-damar hastalıkları Migren Ailede glokom öyküsü Belirtiler: Görme alanında daralma Yan taraflarda bulunan eşyalara çarpma Görme bulanıklığı Gözlerde ağrı ve kızarıklık Göz kamaşması Tanı ve Tedavi: Glokom tanısı için göz içi basıncı ölçümü, görme alanı testi, OCT ve göz siniri incelemesi gibi yöntemler kullanılır. Tedavide ise göz damlaları, lazer ve cerrahi yöntemler uygulanabilir. Başarılı Sonuçlar Elde Ediliyor: Erken teşhis ve doğru tedavi ile glokom kontrol altına alınabilir ve görme kaybının önüne geçilebilir. Prof. Dr. Banu Coşar, günümüzde glokom tedavisinde oldukça başarılı sonuçlar elde edildiğini ve hastaların yaşam kalitelerinin önemli ölçüde iyileştirilebildiğini vurgulamaktadır.  
Dünyada 70 milyon insanı etkileyen glokom, göz sinirinde incelme ve kalıcı görme alanı kaybıyla karakterize bir göz hastalığıdır. Türkiye'de ise 550 bin kişide

Dünyada 70 milyon insanı etkileyen glokom, göz sinirinde incelme ve kalıcı görme alanı kaybıyla karakterize bir göz hastalığıdır. Türkiye'de ise 550 bin kişide glokom tespit edilmiş olsa da, hasta sayısının bu rakamın 4 katı olduğu düşünülmektedir.

Tanı " class="text-dark font-weight-bold" target="_blank">Erken Tanı Hayat Kurtarır:

Göz Hastalıkları Uzmanı Prof. Dr. Banu Coşar, tanı " class="text-dark font-weight-bold" target="_blank">erken tanı konulduğunda glokomun kontrol altına alınabildiğine dikkat çekiyor.

Risk Faktörleri:

Yaşlanma
Doğum kontrol hapı kullanımı
Diyabet
Yüksek tansiyon
Kalp-damar hastalıkları
Migren
Ailede glokom öyküsü
Belirtiler:

Görme alanında daralma
Yan taraflarda bulunan eşyalara çarpma
Görme bulanıklığı
Gözlerde ağrı ve kızarıklık
Göz kamaşması
Tanı ve Tedavi:

Glokom tanısı için göz içi basıncı ölçümü, görme alanı testi, OCT ve göz siniri incelemesi gibi yöntemler kullanılır. Tedavide ise göz damlaları, lazer ve cerrahi yöntemler uygulanabilir.

Başarılı Sonuçlar Elde Ediliyor:

Erken teşhis ve doğru tedavi ile glokom kontrol altına alınabilir ve görme kaybının önüne geçilebilir. Prof. Dr. Banu Coşar, günümüzde glokom tedavisinde oldukça başarılı sonuçlar elde edildiğini ve hastaların yaşam kalitelerinin önemli ölçüde iyileştirilebildiğini vurgulamaktadır.

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve canakkaleninsesi.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.