Üretimi Uçuruyoruz Projesi, için GMKA ile imzalar atıldı..
Üretimi Uçuruyoruz Projesi, için GMKA ile imzalar atıldı..
Çanakkale Belediyesi öncülüğünde, Bayramiç Belediyesi, Balya Belediyesi, Yenice Belediyesi ve Çanakkale Ziraat Odası'nın proje ortağı olduğu “Üretim
Çanakkale Belediyesi öncülüğünde, Bayramiç Belediyesi, Balya Belediyesi, Yenice Belediyesi ve Çanakkale Ziraat Odası'nın proje ortağı olduğu “Üretim
Çanakkale Belediyesi öncülüğünde, Bayramiç Belediyesi, Balya Belediyesi, Yenice Belediyesi ve Çanakkale Ziraat Odası'nın proje ortağı olduğu “Üretimi Uçuruyoruz” Projesi, Güney Marmara Kalkınma Ajansı (GMKA) tarafından desteklenmeye değer bulundu.
GMKA'nın Kırsal Ekonominin Geliştirilmesi Mali Destek Programı kapsamındaki proje için düzenlenen imza törenine Çanakkale Belediye Başkanı Ülgür Gökhan, GMKA Genel Sekreteri Abdullah Güç, Bayramiç Belediye Başkanı Mert Uygun, Balya Belediye Başkanı Orhan Gaga, Yenice Belediyesini temsilen Yazı İşleri Müdürü Mehmet Dayı, Çanakkale Ziraat Odası Başkanı Ufuk Ünver, Çanakkale Belediye Başkan Yardımcıları İrfan Mutluay, Handan Özyayla Kenar ve Özleyiş Çetin, ilgili birim müdürleri ve personeli ile GMKA yetkilileri katıldı.
İmza töreninde bir konuşma yapan Çanakkale Belediye Başkanı Ülgür Gökhan, “Güney Marmara Kalkınma Ajansımızın Kırsal Ekonominin Geliştirilmesi Mali Destek Programının sonuçlanması dolayısıyla imza töreni için bir aradayız. Projemizin adı; “Üretimi Uçuruyoruz”. Bugün Türkiye'mizin önemle ve ısrarla arzu ettiği bir konu. Gerçekten tarımsal olsun, sanayi olsun, hizmet olsun, tüm üretim çeşitlerinde çok hızlı bir biçimde ileri doğru gitmemiz gerekir. Kalkınma için bu çok önemlidir. Bu bağlamda biz de tarımla ilgili bir çağrıyla proje hazırladık” dedi. Bayramiç Belediyesi, Balya Belediyesi, Yenice Belediyesi ve Çanakkale Ziraat Odası'nın proje ortağı olduğunu da belirten Başkan Gökhan, “12 aylık bir proje yaptık. Projenin toplam bütçesi 1 milyon 800 bin TL. Bunun yüzde 26'sına denk gelen 468 bin TL'yi Belediye olarak biz üstleniyoruz. GMKA yüzde 74'ünü hibe ediyor, 1 milyon 332 bin TL'sini de GMKA'dan elde etmiş olacağız” dedi.
Tarım İçin Yenilikçi Adımlar…
Projenin amacından söz eden Başkan Gökhan, “Projemizin amacı; Bölgemizin öncelikli gelişme alanı olan tarımda, yenilikçi teknoloji ve yöntemlerin farkındalığının yaygınlaşması ve katma değere dönüşmesi; yerelde tarımsal üretim bilgisi ve insan kaynağının niteliğinin arttırılması ve genç girişimcilerin heveslendirilmesi, bölgemizde gelişmişlik farklarının azaltılmasına katkı sağlayacak sosyoekonomik gelişmişlik düzeyleri de esas alınarak, girişimci gençler, çiftçi, üretici, işletme ve örgütlü yapıların iş birliği ile özellikle dijital pazarlama ve markalaşma alanında yeni bir bölgesel model oluşturması olarak belirlenmiştir” dedi.
Proje, Eğitimler ve Destekleri de İçeriyor
Projenin özel amaçlarını da anlatan Başkan Gökhan, “Birinci olarak, Çiftçi kayıt sistemine kayıtlı en az 50 genç tarım girişimcisinin Zirai Drone ve Dijital Toprak Analizi Cihazı Ehliyeti alması sağlanacak. Burada yaş sınırı 34 olacak. Bu konular çok önemli. Dijital toprak analizi özellikle çok önemli. Topraklarımızın durumunu bilmeden ilaçlıyoruz veya gübreliyoruz. Bu da toprağın kalitesini bozuyor veya israf oluyor. Ülkenin kaynakları israf oluyor. Dolayısıyla bu çok önemli diye düşünüyoruz.
İkinci olarak, Çiftçi kayıt sistemine kayıtlı çiftçiler ile proje hedef kitlesinde tanımlanan genç tarım girişimcilerinin katılacağı Web Tabanlı Çiftçi Akademisi Eğitim Programı düzenlenecek.
Üçüncü olarak, Bütünleşik Pazarlama İletişimi Dijital Pazarlama ve E-ticaret, markalaşma Programı düzenlenecek.
Dördüncü olarak da başta genç girişimciler, yeniliğe açık ve proje faaliyetlerine katılım gösteren çiftçiler ve kooperatifler arasından seçilecek en az 50 üretim sahası için üretim destek paketi modeli uygulanacak.
Bizim de görevimiz bu projeyi hızlı bir şekilde hayata geçirmek. Çiftçilerimizin yararına olduğu için bunun bir an önce faaliyete geçmesi için gerekli çalışma yapılacaktır” diye konuştu.
“Çok Yenilikçi Bir Proje”
GMKA Genel Sekreteri Abdullah Güç ise, yaptığı konuşmada projenin desteklenmeye değer görülme sebeplerinden de söz ederek, “İçerik ve hedefler olarak çok yenilikçi bir proje. Bu anlamda biz de çok beğendik. Sadece biz değil, bizim bağımsız değerlendiricilerimiz oluyor biliyorsunuz. Dışarıdan gelen, sektörün bilgili kişileri, uzmanları puanlıyor bu projeleri. Orada da zaten bu proje puan alıp, kendini ispatlamış oluyor. Bu anlamda bu projeyi hazırlayan ekibe teşekkür etmek istiyorum.
Proje içerik olarak istihdamı da dolaylı olarak sağlamış oluyor. Bizim kalkınma ajanslarımızın iki yıllık bir hedefi var. Türkiye'nin her yerindeki ajanslarımız iki yıl içerisinde toplamda bin işsiz vatandaşa istihdam sağlayacak bir projenin destekçisi olduğu bir hedefle ilerliyor. Dolayısıyla bu projenin içeriğinde bulunan 50 kişi bizim kendi hedefimizde de artı 50 kişi demek oluyor. Dolayısıyla bu anlamda hem istihdam sağlıyor hem de kırsalda bir dönüşümü başlatıyor” diye konuştu.
Proje ortakları olarak Bayramiç Belediye Başkanı Mert Uygun, Balya Belediye Başkanı Orhan Gaga, Yenice Belediyesini temsilen Yazı İşleri Müdürü Mehmet Dayı, Çanakkale Ziraat Odası Başkanı Ufuk Ünver ve Çanakkale Belediye Başkan Yardımcısı İrfan Mutluay da projenin hayırlı olması temennilerinde bulundu.
Konuşmaların ardından proje için karşılıklı olarak imzalar atıldı. Tören, hatıra fotoğrafı çekimi ile son buldu.
Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.