Çanakkale Haber

Usta oyuncu Kemal Sunal vefatının 21. yılında anılıyor

KÜLTÜR - SANAT 03.07.2021 - 12:15, Güncelleme: 03.07.2021 - 20:19 2807+ kez okundu.
 

Usta oyuncu Kemal Sunal vefatının 21. yılında anılıyor

eşilçam'ın en çok güldüren ismi Kemal Sunal, ölüm yıldönümünde anılıyor. Usta oyuncunun vefatının üzerinden 21 yıl geçti.

  Yeşilçam'ın en çok güldüren ismi Kemal Sunal, ölüm yıldönümünde anılıyor. Usta oyuncunun vefatının üzerinden 21 yıl geçti.   Türk tiyatro ve sinemasının büyük ismi, Yeşilçam'ın gülen, güldüren yüzü Kemal Sunal'ın aramızdan ayrılmasının üzerinden 21 yıl geçti. Ölümüyle tüm Türkiye’yi yasa boğan Kemal Sunal 3 Temmuz 2000'de İstanbul'da vefat etti. KEMAL SUNAL KİMDİR? 1944 yılında İstanbul'da doğdu. Vefa Lisesi'nden mezun oldu. Sanat hayatı, "Zoraki Tabip" adlı tiyatro oyunuyla başladı. 1 yıl Kenterler Tiyatrosu'nda çalıştıktan sonra Devekuşu Kabare Tiyatrosu'nda görev aldı. 1973 yılında Ertem Eğilmez'in yönettiği bir filmle sinemaya adımını attı. Türk sinemasında başta İnek Şaban tiplemesi olmak üzere canlandırdığı pek çok tiple sevenlerinin kalbinde taht kurdu. Türk sinemasının en büyük komedyenlerinden biri oldu. Çevirdiği filmlerle büyük başarı kazandı. Filmlerde çoğu zaman saf, şanslı ama iyi yürekli karakterlerin rollerine girdi. 1974 yılında evlendi. Ali ve Ezo adlarında, biri kız diğeri erkek iki çocuğu oldu. 1977 yılında Antalya Film Festivali'nde En İyi Erkek Oyuncu Ödülü'nü aldı. Oyunculuğu ve özellikle değişik tiplemesiyle Türk sinemasında komedi oyunculuğuna yeni bir soluk getirdi. 1990'lı yıllardan itibaren filmleri kesintisiz olarak televizyonlarda yayımlanmaya başladı. 12 Eylül 1980 öncesinde yarım bıraktığı üniversiteyi, Marmara Üniversitesi İletişim Fakültesi Radyo Televizyon ve Sinema Bölümünü'nden mezun olarak 1995 yılında bitirdi. Yüksek lisans yapmaya başladı. Hayatı boyunca toplam 82 filmde rol aldı. 3 Temmuz 2000 tarihinde Balalayka adlı filmin çekimlerine başlamak için Trabzon'a gitmek üzere bindiği uçakta kalkıştan hemen önce geçirdiği kalp krizi sonucu hayata gözlerini yumdu.
eşilçam'ın en çok güldüren ismi Kemal Sunal, ölüm yıldönümünde anılıyor. Usta oyuncunun vefatının üzerinden 21 yıl geçti.

 

Yeşilçam'ın en çok güldüren ismi Kemal Sunal, ölüm yıldönümünde anılıyor. Usta oyuncunun vefatının üzerinden 21 yıl geçti.

 

Türk tiyatro ve sinemasının büyük ismi, Yeşilçam'ın gülen, güldüren yüzü Kemal Sunal'ın aramızdan ayrılmasının üzerinden 21 yıl geçti.

Ölümüyle tüm Türkiye’yi yasa boğan Kemal Sunal 3 Temmuz 2000'de İstanbul'da vefat etti.

KEMAL SUNAL KİMDİR?

1944 yılında İstanbul'da doğdu. Vefa Lisesi'nden mezun oldu. Sanat hayatı, "Zoraki Tabip" adlı tiyatro oyunuyla başladı. 1 yıl Kenterler Tiyatrosu'nda çalıştıktan sonra Devekuşu Kabare Tiyatrosu'nda görev aldı.

1973 yılında Ertem Eğilmez'in yönettiği bir filmle sinemaya adımını attı. Türk sinemasında başta İnek Şaban tiplemesi olmak üzere canlandırdığı pek çok tiple sevenlerinin kalbinde taht kurdu.

Türk sinemasının en büyük komedyenlerinden biri oldu. Çevirdiği filmlerle büyük başarı kazandı. Filmlerde çoğu zaman saf, şanslı ama iyi yürekli karakterlerin rollerine girdi.

1974 yılında evlendi. Ali ve Ezo adlarında, biri kız diğeri erkek iki çocuğu oldu.

1977 yılında Antalya Film Festivali'nde En İyi Erkek Oyuncu Ödülü'nü aldı. Oyunculuğu ve özellikle değişik tiplemesiyle Türk sinemasında komedi oyunculuğuna yeni bir soluk getirdi.

1990'lı yıllardan itibaren filmleri kesintisiz olarak televizyonlarda yayımlanmaya başladı.

12 Eylül 1980 öncesinde yarım bıraktığı üniversiteyi, Marmara Üniversitesi İletişim Fakültesi Radyo Televizyon ve Sinema Bölümünü'nden mezun olarak 1995 yılında bitirdi. Yüksek lisans yapmaya başladı.

Hayatı boyunca toplam 82 filmde rol aldı.

3 Temmuz 2000 tarihinde Balalayka adlı filmin çekimlerine başlamak için Trabzon'a gitmek üzere bindiği uçakta kalkıştan hemen önce geçirdiği kalp krizi sonucu hayata gözlerini yumdu.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve canakkaleninsesi.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.