Çanakkale Haber

Engelli İstihdamındaki En Büyük Engel: Önyargılar

GÜNCEL 02.12.2021 - 14:37, Güncelleme: 02.12.2021 - 14:37 1415+ kez okundu.
 

Engelli İstihdamındaki En Büyük Engel: Önyargılar

3 Aralık Dünya Engelliler günü nedeniyle bir açıklama yapan Gi Group Engelsiz İstihdam Markasından Sorumlu İşe Alım Uzmanı Evrim İçer, “Engelli istihdamının önündeki en büyük engelin önyargılar olduğunu söyledi.

3 Aralık Dünya Engelliler günü nedeniyle bir açıklama yapan Gi Group Engelsiz İstihdam Markasından Sorumlu İşe Alım Uzmanı Evrim İçer,  “Engelli istihdamının önündeki en büyük engelin önyargılar olduğunu söyledi. Engelli İstihdamının iş dünyasının kanayan yarası olduğunun altını çizen İçer, “Engelli istihdamı hepimizin sosyal sorumluluğudur. Çalışma koşullarınıza ve sektörünüze en uygun engelli istihdamı için profesyonellerden destek alın. Emin olun takımınıza uzun yıllar sadakat duygusunu size hissettiren iş arkadaşları kazanacaksınız” dedi.   Türkiye’de yaklaşık 10 milyondan fazla engelli yaşadığı tahmin ediliyor. Bu rakam mevcut resmi kayıtlara göre ise 2,5 milyonun biraz üzerinde.   Çalışma hayatına bakıldığında ise engelli nüfusun 1 milyondan fazlasının iş hayatına katıldığı görülüyor. Ülkemizde genel işsizlik oranı resmi rakamlara göre yüzde 11 iken, bu oran engelliler arasında yaklaşık yüzde 70 seviyelerine yükseliyor. Çalışmak isteyip, iş bulamayan engellilerin oranı yüzde 10’dan fazla. Kadın engelliler istihdamda çok daha büyük sıkıntı çekiyor. İşe yerleştirilen her 5 erkeğe göre, sadece bir kadın engelli istihdam ediliyor. Hem kamu da hem de özel sektör de engelli istihdam oranları olması gerekenden oldukça düşük.  
3 Aralık Dünya Engelliler günü nedeniyle bir açıklama yapan Gi Group Engelsiz İstihdam Markasından Sorumlu İşe Alım Uzmanı Evrim İçer, “Engelli istihdamının önündeki en büyük engelin önyargılar olduğunu söyledi.

3 Aralık Dünya Engelliler günü nedeniyle bir açıklama yapan Gi Group Engelsiz İstihdam Markasından Sorumlu İşe Alım Uzmanı Evrim İçer,  “Engelli istihdamının önündeki en büyük engelin önyargılar olduğunu söyledi. Engelli İstihdamının iş dünyasının kanayan yarası olduğunun altını çizen İçer, “Engelli istihdamı hepimizin sosyal sorumluluğudur. Çalışma koşullarınıza ve sektörünüze en uygun engelli istihdamı için profesyonellerden destek alın. Emin olun takımınıza uzun yıllar sadakat duygusunu size hissettiren iş arkadaşları kazanacaksınız” dedi.

 

Türkiye’de yaklaşık 10 milyondan fazla engelli yaşadığı tahmin ediliyor. Bu rakam mevcut resmi kayıtlara göre ise 2,5 milyonun biraz üzerinde.   Çalışma hayatına bakıldığında ise engelli nüfusun 1 milyondan fazlasının iş hayatına katıldığı görülüyor. Ülkemizde genel işsizlik oranı resmi rakamlara göre yüzde 11 iken, bu oran engelliler arasında yaklaşık yüzde 70 seviyelerine yükseliyor. Çalışmak isteyip, iş bulamayan engellilerin oranı yüzde 10’dan fazla. Kadın engelliler istihdamda çok daha büyük sıkıntı çekiyor. İşe yerleştirilen her 5 erkeğe göre, sadece bir kadın engelli istihdam ediliyor. Hem kamu da hem de özel sektör de engelli istihdam oranları olması gerekenden oldukça düşük.

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve canakkaleninsesi.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.